Nasjonal sikkerhetsmyndighet Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Har du et BRENNENDE ønske om å sikre Norge?

Pentester/inntrengingstester, overingeniør/senioringeniør

NSM har ledige stillinger som inntrengingstester/penetrasjonstester/hacker. Stillingene er en dypt teknisk stillinger som inngår i en gruppe som jobber for å sikre Norge gjennom å utføre reelle, men kontrollerte dataangrep mot samfunnskritiske IT-systemer.  Vi skal være de beste innen inntrengingstesting, og du som ansettes må ha et genuint ønske om å utfordre seg selv til å bli best.

Stillingenes hovedoppgave er å gjennomføre dataangrep. Arbeidsoppgavene krever dyp teknisk forståelse og kunnskap, i tillegg til en solid dose faglig kreativitet og nysgjerrighet. Kompetansebygging er en stor del av stillingen, og nødvendig opplæring vil bli gitt. Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk. Du kan, hvis ønskelig, også jobbe med utviklingsoppgaver og drift av den nasjonale sårbarhetskartleggeren Allvis NOR. Andre arbeidsoppgaver, som testing og utvikling av angrepsmetoder og deltakelse i relevante forskningsprosjekter er eksempler på arbeidsoppgaver som kan utføres for å bidra til å øke både den enkeltes og enhetens kompetanse. Alt for å oppnå vårt felles mål: Et sikrere Norge.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges høyt.  Søknaden bør fortelle oss hvorfor det er akkurat denne stillingen du skal (vil) ha. Om du kan vise til prosjekter e.l. du er stolt av, ønsker vi gjerne å høre om det! Du må ha personlige egenskaper som forutsettes i en sikkerhetstjeneste. Lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet er absolutte krav i denne sammenhengen. Du må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering, og må være norsk statsborger.

NSM har noen relevante oppgaver liggende ute på nettsiden https://challenge.i18.no, som du godt kan forsøke deg på. Fortell oss gjerne hvor mange poeng du klarte å oppnå.

Ta en kikk på ordskyen i lenken, og se om den fanger din interesse.

https://www.nsm.stat.no/globalassets/illustrasjonsbilder/pentestskyen.png

Kandidaten vi søker må ha høyere utdanning (mastergrad eller tilsvarende) innen informatikk eller andre relevante studier. Søkeren må ha faglig fordypning eller erfaring innen informasjonssikkerhet, samt god kjennskap til operativsystemer og nettverk. Søkere som ønsker å bistå med utviklingsoppgaver må også ha god kjennskap til ulike programmeringsspråk.

Har du i tillegg erfaring med sikkerhetstesting eller annet IT-sikkerhetsarbeid, evt også erfaring med drift av større informasjonssystemer er det et stort fortrinn. Kjennskap til relevant regelverk og standarder innen It-sikkerhet kan også være en fordel.

Vi kan tilby:

  • Gode muligheter til faglig videreutvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens pensjonskasse
  • Mulighet for trening i arbeidstiden med tilgang til idrettsanlegg
  • Mulighet for barnehageplass

Stillingene er plassert som overingeniør/senioringeniør (SKO 1087/1181) avhengig av kvalifikasjoner. Det trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.

Arbeidstaker må ikke inneha bistillinger, bierverv, styreverv eller andre lønnede oppdrag som kan hemme eller sinke det ordinære arbeid med mindre det foreligger særskilt pålegg eller tillatelse.

Dersom søker ønsker å reservere seg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkeren varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Det er et mål at NSMs medarbeidere har variert erfaringsbakgrunn. Mangfold i personalet (mht. innvandrerbakgrunn, balansert kjønnssammensetning og alder) er viktig for NSM.

NSM benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere bes derfor å sende søknaden ved å benytte linken. Vitnemål og attester sendes med søknaden, og originalene tas med til et eventuelt intervju.

Del på:
Fylke:
Akershus
Oslo
Jobbtype:
Fast
Heltid/Deltid:
Heltid
Arbeidstid:
Dag
Søknadsfrist:
27.01.19
Tiltredelse:
Etter avtale
Arbeidssted:
Kolsås
Kontaktpersoner:
Enhetssjef Jørgen Botnan
tlf: +47 67 86 43 27
mob: +47 951 71 022

Nils Petter Wien
tlf: +47 67 86 43 30
mob: +47 98 64 53 45

Tilbake til toppen